ارسال شده از iranpdf.com

دن کیشوت نوشته: میگل د سروانتس ترجمه: پ.سیروان راوی: امیر اردلان داودی دن کیشوت پهلوانی خیالی و مردی ابله نظیر پهلوانان بی‌دست‌وپا و دغل‌کار است که در فارسی عامیانه به آن پهلوان پنبه می‌گویند. این مرد که خود را مبارزی دلیر و شکست‌ناپذیر می‌پنداشته، با خادم خود که همیشه حامل سلاح او بوده، به مسافرت […]

سایه مغول صادق هدایت راوی امیر اردلان داودی سایه مغول داستانی است بی‌نظیر از صادق هدایت در حال و هوای روزگاری که مغولان به ایران تاخته و از کشور جز ویرانه‌ای باقی‌نمانده بود. شاهرخ شخصیت اصلی این داستان است که پس از کشته شدن نامزدش گلشاد توسط مغولان، از آن‌ها انتقام گرفته و سرانجام در […]

تمشک تیغ دار

نویسنده آنتوان چخوف

مترجم صادق هدایت

راوی امیر اردلان داودی

داستانی پندآموز از آنتوان چخوف که صادق هداست آن را به فارسی برگردانده است… داستان از زبان برادر کسی هست که عاشق تمشک تیغ دار بوده و این برادره بعد از سال ها برادرش رو میبینه که بزرگ شده بوده و خونه و زندگی برای خودش ساخته بوده. نکته جالب اینجا بوده که تمام درو دیوار خونه بوته میوه تمشک تیغ دار بوده … آنتون پاولوویچ چِخوف داستان‌نویس و نمایش‌نامه‌نویس برجسته روس است. او در زمان حیاتش بیش از ۷۰۰ اثر ادبی آفرید. او را مهم‌ترین داستان کوتاه‌نویس برمی‌شمارند و در زمینه نمایش‌نامه‌نویسی نیز آثار برجسته‌ای از خود به جا گذاشته‌است و وی را پس از شکسپیر بزرگترین نمایش نامه‌نویس می‌دانند. چخوف در چهل و چهار سالگی بر اثر ابتلا به بیماری سل درگذشت.

زمان ۳۰ دقیقه

گراکوس شکارچی

نوشته فرانتس کافکا

ترجمه صادق هدایت

راوی امیر اردلان داودی

کافکا در خانواده ای یهودی در ۱۸۸۳ در پراگ به دنیا می آید از ۱۸۹۳ تا ۱۹۰۱ به دبیرستان آلمانی می رود, بعد از آن درس حقوق می خواند و در ۱۹۰۶ دکترا می گیرد چهار سال پیش از این با ماکس برود دوست اندیشمند خود آشنا می شود. این دوستی که بسیار هم عمیق بود تا پایان عمر کوتاه کافکا ادامه پیدا می کند.

وقتی شکارچی از جنگلهای سیاه می‌گوید، و از مرگ دلخراشش و محکومیت بی‌دلیلش و بی‌گناهی‌اش و در عین حال رنجی که به این سبب تحمل می‌کند، از همه این نشانه‌ها می‌توانیم به موقعیت دردناک کافکا، یهودی بودن او، محکومیت قومش و احساس گناه بی‌پایان و غیر قابل توضیحی برسیم که همواره سایه تیره خود را بر زندگی کافکا انداخته بود. گراکوس شکارچی است، اما همواره تصویر مردی بومی را می‌بیند که با نیزه و سپری رنگارنگ مراقب اوست و او را تهدید می‌کند. این نشانه تبدیل شکارچی به شکار وقتی با موقعیت کافکا به عنوان فردی یهودی سنجیده می‌شود، آشکارا نمادی از وحشت و هراس قوی می‌شود.جنگلهای سیاه، آلمان در رابطه قرار می‌گیرد و آلمان با نازیسم و نازیسم با شکار یهودیان و در نهایت با این احساس که امکان رستگاری برای قومی که محکومیت خود را نمی‌داند و گناهش را همچنین، وجود ندارد.

زمان ۱۷ دقیقه

داستان کوتاه کاه

از کتاب از این ولایت

نوشته علی اشرف درویشیان

انتشارات شبگیر

راوی امیر اردلان داودی

داستان کوتاه کاه از فقر و بدبختی خانواده ای روستا سخن می گوید که نان آور خانواده از انبار کاه مدرسه ای که در آن مستخدم است مقداری کاه قرض می کند تا گاو و گوسفندان خود را تغذیه نماید اما…

زمان ۱۱ دقیقه

جانباز کاباره نویسنده: عزیز نسین مترجم: صمد بهرنگی راوی: امیر اردلان داودی این داستان از داستانهای قدیمی کتاب آه ما الاغها عزیز نسین است و یک طنز اجتماعی میباشد. داستان در مورد جوان کارآموز دوره روزنامه نگاری می باشد  که به قصد شناخت مردم و امرار معاش وارد یک کاباره می شود و شغلی برای […]

مازیار دلاور طبرستان

نوشته امیر حسین خنجی

راوی امیر اردلان داودی

مازیار نام سرداری بزرگ است از حکام مازندران که در اصل از پارسیان اصیل ایرانی بوده است. همچنین نام پدر وی کارن  است. وی از جانب خلیفه حکومت مازندران را تحویل گرفت و مولای امیرالمومنین از مامون لقب یافت و بعد از تسلط بر طبرستان خلع اطاعت خلیفه تازی کرد. وی در طبرستان بنایی عظیم ساخت و در جهت بازگرداندن عظمت ایران به قبل از یورش تازیان تلاش کرد.

شور و هیجان روستاییان کوهستان که از سخت گیریهای عمال خراج و از کوچک شماریهای مأموران اخذ جزیه به ستوه آمده بودند، عصیان او را تدریجاً به یک انقلاب تبدیل کرد و تقریباً بدون آن که در طرح شورش خود به چنین انقلابی اندیشیده باشد، به صورت نوعی قیام مزدکی – با نام نهضت سرخ علمان یا سرخ جامگان – درآمد که خود نوعی اعلام همکاری و همراهی با خرم دینان بود.

زمان ۳۲ دقیقه

ویلان دوله

از کتاب یکی بود یکی نبود

نویسنده : محمد علی جمالزاده

راوی: امیر اردلان داودی

ویلان دوله از آن گیاهانی است که فقط در خاک ایران سبز می شود و میوه ای بار می آورد که “نخود هر آش” می نامند. بیچاره ویلان دوله این قدر گرفتار است که مجال ندارد سرش را بخاراند. مگر مردم ولش می کنند؟

سید محمدعلی جمال‌زاده (۲۳ دی ۱۲۷۴ در اصفهان۱۷ آبان ۱۳۷۶ در ژنو) نویسنده و مترجم معاصر  ایرانی است. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع‌گرایی در ادبیات فارسی می‌دانند.

او نخستین مجموعه داستان‌های کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود، یکی نبود در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در  برلین منتشر ساخت.

داستان‌های وی انتقادی (از وضع زمانه)، ساده، طنزآمیز، و آکنده از ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات عامیانه‌است.

وی در سال ۱۳۷۶ در ۱۰۲ سالگی در یک آسایشگاه سالمندان در ژنو، سوئیس درگذشت.

زمان ۱۱ دقیقه

یعقوب لیث سیستانی

نوشته امیر حسین خنجی

راوی امیر اردلان داودی

یعقوب پسر لیث سیستانی، رویگر زاده ای است که در سال دویست و یک خورشیدی، در روستای قَرنین در نزدیکی شهر زَرنگ (زرنج) زاده شد.

وی نخست در جرگه عیاران در آمد. عیاری («ایاری» یا «ای یاری») نظام کهنی است که با عرفان ایرانی همواره در پیوند بوده و از دیدگاه مردمی بسی ارزشمند است. یعقوب و عیاران سیستانی، با ایستادگی و نبردی دلاورانه، استقلال ایران را به دست آوردند و پایه گذارِنوزایی فرهنگی ، ادبی و علمی گشتند.

وی یکی ازبرجسته ترین پیشوایان ایرانی پس از تازشِ تازیان( اعراب) است که در کوتاه کردن دست بیگانگان از این سرزمین فداکاری را به کمال رسانده است. وی پس از دو سده ، زبان پارسی دَری را به عنوان زبان رسمی دیوانی و درباری برگزید وفرمان داد تا تاریخ ایران کهن “خدای نامه” راکه در تازِش اعراب به حَبشه رفته و از آن جا به دَکن رسیده و پراکنده شده بود باز آوردند و دستور داد تا آن چه را که به زبان پهلوی نوشته شده بود به پارسی برگرداندند واز زمان خسرو پرویز تا پایان کار یزدگرد را بدان افزودند.

زمان ۶۰ دقیقه

شاپور اول

نویسنده امیر حسین خنجی

راوی امیر اردلان داودی

شاپور اول پسر اردشیر ،در سال ۲۴۲ م به تخت شاهی نشست. شاپور در طول حکومت خود سه امپراتور روم را شکست داد . در اوایل دوران شاهی او گوردیانوس به بین النهرین حمله کرد ولی ازشاپور شکست خورد و به دست او کشته شد. بعد ها شا پور در همان مکان شهری به نام پیروز شاپور بناکرد.دومین جنگ شاپور با رومیان در پی شکستن پیمان صلحی که بعد از جنگ اول منعقد شده بود،از طرف شاپور،صورت گرفت که منجر به پیروزی ایران وبه اسارت در آمدن والرین ،دیگر امپراتور روم گردید. در راه بازگشت شاپور با لشکراذینه فرمانروای پالمیرا در سوریه امروزی،مواجه گشت واذینه موفق شد چند تن از اعضای حرم شاهی و بخشی از غنایم جنگی را به چنگ آورد.بار دیگر اذینه به بهانه انتقام والرین به بین النهرین حمله کرد،تیسفون را محاصره کرد،اما شاپور به کمک ساتراپ ها نجات یافت و اذینه به گسترش قلمرو خود در بین النهرین بسنده کرد. بعداز مرگ اذینه شاپور با همسر او که فرمانروا شده بود پیمان اتحاد بست. آئرلیانوس امپراتور روم به پالمیرا حمله کرد ،این بار شاپور سپاه کمکی فرستاد و برای سومین بار لشکرروم شکست می خورد. در زمان اوکردر یا کرتیر به مقام موبد بزرگ رسیدو مانی مدعی پیامبری شد و تا حدودی از حمایت او برخوردار شد.

زمان ۴۳ دقیقه

کتاب ۹ مرد موفق، ۹۰ رمز موفقیت

تهیه شده و نشر توسط ماهنامه شبکه

راوی امیر اردلان داودی

این کتاب درس‌هایی است که نه نفر از بزرگ‌ترین کارآفرینان دنیای معاصر به ما داده‌اند. البته ذکر این نکته ضروری است که یکی از این نه نفر، یعنی پیتر دراکر، کارآفرین و مدیر نیست بلکه یکی از بزرگ‌ترین تئوریسین‌های مدیریت نوین به حساب می‌آید. هشت نفر دیگر، هر کدام توانستند با ساختن یک یا چند ساختار فنی و اقتصادی، گام های بلندی در پیشرفت دنیای مدرن بردارند. اغلب آن ها شناخته شده هستند و مخاطبان این نوشته‌ها از محصولات آن ها به طور روزانه استفاده می‌کنند.

امروزه دیگر کسی را نمی‌توان یافت که اسم ویندوز را نشنیده باشد. تویتر، اینستاگرم، فیسبوک، اپل، وات‌ساپ و لینکدین شناخته شده ترین پدیده‌های تکنولوژیک ده‌های اخیر هستند. با این پیش‌زمینه، شنیدن رازهای موفقیت این افراد می‌تواند برای جوانانی که تازه قدم در راه کسب‌وکار نهاده‌اند ارزشمند باشد. شاید بسیاری از آن‌ها بر روی یک حرف و آموزه تکیه کنند اما تکراری بودن یک آموزه نه تنها آن را ملال‌انگیز نمی‌کند، بلکه وقتی از زبان این افراد موفق باشد، اهمیت و ارزش آن را بیش از پیش نشان می‌دهد. از شما دعوت می‌کنیم که این رازها را بخوانید، در مورد آنها فکر کنید و اگر آن‌ها را مفید و موثر دانستید در زندگی‌تان به‌کار بگیرید.

زمان ۶۹ دقیقه

آریوبرزن

نوشته عبدالرفیع حقیقت

راوی امیر اردلان داودی

آریوبرزن یکی از سرداران بزرگ تاریخ ایران است که در برابر یورش اسکندر مقدونی به ایران زمین، دلیرانه از سرزمین خود پاسداری کرد و در این راه جان باخت و حماسه‌ی «در بند پارس» یا «دروازه پارس» را از خود در تاریخ به یادگار گذاشته است.

اسکندر مقدونی در سال ۳۳۱ پیش از زادروز، پس از پیروزی در سومین جنگ خود با ایرانیان گوگامل پیشتر به اشتباه آن را اربیل می‌خواندند و شکست پایانی ایران، بر بابل و شوش و استخر چیرگی یافت و برای دست یافتن به پارسه، پایتخت ایران روانه این شهر گردید.

اسکندر برای فتح پارسه سپاهیان خود را به دو پاره بخش کرد: بخشی به فرماندهی «پارمن یونوس» از راه جلگه «رامهرمز و بهبهان» به سوی پارسه روان شد و خود اسکندر با سپاهان سبک اسلحه راه کوهستان (کوه کهکیلویه) را در پیش گرفت و در تنگه‌های در بند پارس (برخی آنرا تنگ تک‌آب و گروهی آن را تنگ آری کنونی می‌دانند،) با مقاومت ایرانیان روبرو گردید.

خسروپرویز و پایان ساسانیان

نوشته امیر حسین خنجی

راوی امیر اردلان داودی

خسرو دوم یا خسرو پرویز (از ۵۹۰ تا سال۶۲۸ میلادی)،  بیست و چهارمین پادشاه ساسانی و از نامدارترین شهریاران آنهاست. «خسرو دوم» نامی است که رومیان به وی داده‌اند، مورخان ایرانی وی را خسرو پرویز (اپرویز) گفته‌اند. در آغاز پادشاهی، با شورش بهرام چوبین رویارو شد و پس از شکست از سپاه وی به روم گریخت. اندکی بعد با حمایت قیصر روم و با سپاهی که وی در اختیارش گذاشته بود به ایران بازگشت، بهرام را شکست داد و تاج و تختش را پس گرفت. قیصر روم همچنین دخترش که مریم نام داشت را به زنی به او داد که برای او پسری به نام شیرویه آورد که بعدها پدر را زندانی و به قتل رساند و تخت شاهی را غصب کرد. همچنین خسرو همسر دیگری به نام شیرین داشت که داستان عشق آن دو از پرآوازه‌ترین داستان‌های عاشقانه ادبیات فارسی است و یک نسخه معروف آن را نظامی گنجوی سروده است. در زمان خسرو پرویز، با پیشروی‌های سپهبدهایش، مرزهای ایران به نهایت گستره خود رسید و موسیقی و هنر رونق یافت. او را آخرین پادشاه قدرتمند ساسانی می‌دانند. پس از او، هرج و مرج و جنگ داخلی، به همراه طاعون کشور را فرا گرفت، و شورش‌های زیادی برخاست که کشور را به مرز نابودی کشاند.

زمان ۶۸ دقیقه

داریوش بزرگ

نوشته امیر حسین خنجی

راوی امیر اردلان داودی

داریوش بزرگ را میتوان به جرات یکی از نوابغ هوشمند و شایسته برای قدرت و زمامداری کشور بزرگ و پرافتخار ایران زمین نامید .وی در سال ۵۲۲ پیش از میلاد بر اریکه شاهنشاهی نیمی از آسیا نشست و در سال ۴۸۶ پیش از میلاد چشم از جهان فرو بست و ایرانی را برای ما به ارث گذاشت که درجهان بی سابقه بود .

او یکی از سرداران نامی ارتش کامبوجیه فرزند کورش بزرگ بود . پس از درگذشت کمبوجیه داریوش بزرگ بر ضد بریای دروغین که خود را فرزند کورش معرفی کرده بود قیام کرد و سلطنت را از وی بازستاند . داریوش با همکاری شش سردار برجسته از ارتش کمبوجیه بر ضد شاه دروغین قیام کردند و وی را از مقام شاهی برکنار کردند.

از اقدامات داریوش بزرگ قراردادن مصر به عنوان یکی از ولایات ایران بود . این اقدام برابر با ۴ ژوئیه سال ۴۸۹ پیش از میلاد صورت گرفت . وی قلمرو امپراتوری ایران را به ۳۰ ایالت تقسیم شود و هر ایالت را ساتراپی (واژه ای مادی است) نامید و دستور داد که با تاسیس پستخانه ارتباط مردم این ایالتها با هم تامین شود و داد وستد با پول انجام شود (سکه هایی که ضرب کرده بود) .

زمان ۴۰ دقیقه

بابک خرمدین امیر حسین خنجی راوی امیر اردلان داودی در میان مردان بزرگ و برجسته ای که با جنبشها و مبارزات سخت و دامنه دار خود نمودار روشنی از امواج نهضتهای ضد استبدادی و ضد استعماری در ایران بوده اند ،نام بابک خرمدین جایگاه رفیعی را به خود اختصاص داده است. اگر دلاوریها و پایداریهای […]

کفش تنگ نوشته عزیز نسین ترجمه صمد بهرنگی راوی امیر اردلان داودی مَحمَت نُصرَت معروف به عَزیز نَسین نویسنده، مترجم و طنزنویس اهل ترکیه است. پس از خدمت افسری حرفه‌ای، نسین سردبیری شماری گاهنامه طنز را عهده‌دار شد. دیدگاه‌های سیاسی او منجر به چند بار به زندان رفتن شد. […]

نوشته ای که یک در بطری پیدا شد نوشته ادگار آلن پو ترجمه شجاع الدین شفا راوی امیر اردلان داودی آلن پو جز نویسندگان تاثیر گذار آمریکایی است . آلن پو در نوجوانی به دلیل اختلاتف با پدر تحصیلاتش را نیمه کاره رها می کند و از خانه فرار می کند . نحوه مرگش هم […]

داستان کوتاه هزار و یک هوس نویسنده آنتوان چخوف مترجم احمد گلشری راوی امیر اردلان داودی معرفی چخوف دیگر کاری بیهوده است او را همه می شناسند و اکثر کتابدوستان با کتاب هایش آشنا هستند. آنتوان پاولوویچ چِخوف‏ (۲۹ ژانویه ۱۸۶۰ – ۱۵ ژوئیه ۱۹۰۴) داستان‌نویس و نمایش‌نامه‌نویس برجسته ی روس است. او در زمان حیاتش بیش […]

  شرط بندی نویسنده آنتوان چخوف مترجم صادق عسگری راوی امیر اردلان داودی آنتون پاولوویچ چِخوف  داستان‌نویس و نمایش‌نامه‌نویس برجسته روس است.هر چند چخوف زندگی کوتاهی داشت و همین زندگی کوتاه همراه با بیماری بود اما بیش از ۷۰۰ اثر ادبی آفرید او را مهم‌ترین داستان کوتاه‌نویس برمی‌شمارند و در زمینه نمایش‌نامه‌نویسی نیز آثار برجسته‌ای […]

داستان کوتاه که در اندیشه او هستی نویسنده آیزاک آزیموف ترجمه سعید سیمرغ راوی امیر اردلان داودی آیزاک آزیموف نویسنده یهودی‌الاصل آمریکایی روسی تبار ژانرهای علمی، علمی-تخیلی، فانتزی، وحشت و دکتر در بیوشیمی بود. شهرت اصلی او بیشتر به خاطر سری بنیاد (در ایران سری امپراتوری کهکشانی) است. قوانین سه‌گانه رباتیک وی از شهرت جهانی […]

سرگذشت نادرشاه آخرین فاتح شرق:  از ظهور تا سقوط راوی امیر اردلان داودی نادرقلی ملقب به تهماسب قلی خان و نادر شاه افشار از ایل افشار خراسان از ۱۱۱۴ تا ۲۸ خرداد ۱۱۲۶ خورشیدی، پادشاه ایران و بنیانگذار دودمان افشاریه است. او از ۱۵ سالگی تا ۲۵ سالگی بهمراه مادرش در بردگی ازبکان گرفتار بود […]

۲۴ ساعت در خواب و بیداری نویسنده:  صمد بهرنگی راوی: امیر اردلان داودی داستان ۲۴ ساعت در خواب و بیداری درباره پسربچه‌ای به نام لطیف است که به همراه پدرش برای کار به تهران آمده‌اند و با دست‌فروشی و خیابان‌خوابی روزگار می‌گذرانند. لطیف هر روز عروسک شتری را از پشت ویترین یک مغازه اسباب‌بازی فروشی […]

انوشیروان دادگر نویسنده امیر حسین خنجی راوی امیر اردلان داودی خسرو اول انوشیروان دادگر، شاهنشاه ایران از سلسله ساسانیان بین سالهای ۵۳۱ تا ۵۷۹ میلادی بود. انوشیروان مشهورترین و بزرگترین پادشاه ساسانی و یکی از تاثیر گذارترین شاهان ایران در طول تاریخ بوده است. در زمان او قصرهای باشکوه، شهرها، راه های تجاری، پل ها […]

آه….ما الاغها! نویسنده : عزیز نسین مترجم:  صمد بهرنگی راوی: امیر اردلان داودی آه ، ما ! ما الاغها !… ما جماعت الاغها هم سابق بر این درست مثل جماعت آدمها حرف می زدیم . ما هم برای خودمان زبان به خصوصی… ما الاغهای عزیز نسین حکایت الاغی است که در حین چریدن بوی گرگی […]

داستان کوتاه عدل نویسنده صادق چوبک راوی امیر اردلان داودی صاددق چوبک به همراه صادق هدایت از پیشگامان داستان نویسی مدرن ایران است. از آثار مشهور وی می‌توان از مجموعه داستان انتری که لوطی اش مرده بود و رمانهای سنگ صبور و تنگسیر نام برد. اکثر داستان‌های وی حکایت تیره روزی مردمی است که اسیر […]

بیشتر ببینید