ارسال شده از rayagraph.blogfa.com

الکساندر رودچنکو  (۱۹۵۶-۱۸۹۱)  یکی از بنیان‌گذاران جنبش ساخت‌گرایی و همچنین هنرمند پیشرو، تندیس‌گر، نقاش، عکاس، طراح گرافیک، طراح مد و طراح صحنه در اتحاد جماهیر شوروی بود. از وی به عنوان یکی از نوابغ هنر شوروی یاد می‌شود. رودچنکو یکی از فعالان پربار و تطبیق پذیر جنبش ساختارگرایی بود که پس از انقلاب روسیه ظهور کرد. او در ابتدا به کار نقاشی و طراحی گرافیک پرداخت و سپس به فتومونتاژ و عکاسی گرایش پیدا کرد. هنر عکاسی او به لحاظ موضوع، اجتماعی و از نظر فرم، بسیار نوع‌آورانه بود و زیبایی شناسی نقاشی در آن رعایت شده بود. وی برای خلق عکس‌هایی مستند و تحلیلی، معمولاً از زوایای عجیب و غیر معمول عکاسی می‌کرد- اغلب از بالای سر یا زیر اثر- که مخاطب را تکان می‌داد و فهم تصویری را به تأخیر می‌انداخت. او می‌نویسد: "عکاس باید از زوایای مختلفی از یک موضوع عکاسی کند، از نقطه نظرهای متفاوت و  موقعیت‌های مختلف، و در واقع از همه‌ی جوانب، موضوع را بسنجد، به جای اینکه بارها و بارها از همان سوراخ کلید تکراری آن را بنگرد."
نمایشگاه اینترنتی پوستر - پوسترهایی برای الکساندر رودچنکو (Aleksandr Rodchenko) به مناسبت ۱۲۰ امین سالگرد تولد الکساندر رودچنکو، هنرمند برجسته‌ی روسی، بیست نفر از بهترین هنرمندان پوستر روسی معاصر در یک پروژه با عنوان " رودچنکو ۱۲۰ " شرکت کردند که پوستری برای یادبود او طراحی کنند. پوسترها اکنون در موسکو به عنوان بخشی از نمایشگاه "هفته‌ی دیزان موسکو" به نمایش درآمده‌اند و همه آنها در وب لاگ سروی سرجیو (Sergei Serov ) در لایوژورنال (Livejournal) موجود است. همانطور که سروی می‌نویسد "پوسترها نه‌تنها به احترام و یادبود آن هنرمند بزرگ طراحی شده‌اند، بلکه بازنمودی از سرنوشت تاریخی طراحی گرافیک هستند".

 

مایکل باتوریمتولد ۲۵ آگوست ۱۹۵۹  لدز، لهستان. در دوران دانشجویی در کالج ملی هنرهای زیبای لدز، جایزه‌ی هنرمندان جوان از طرف وزارت فرهنگ و هنر رادریافت کرد که باعث شد بتواند تعلیمات خود را تکمیل کند. او به عنوان یک طراح پوستر در انتشارات و نمایشگاه‌های زیادی همکاری داشته است. مایکل باتوری جایزه‌ی بزرگ پوستر ملی فرهنگی را برای پوسترش با عنوان " محاصره‌ی  لنینگراد"، فرانسه، ۱۹۹۸ و جایزه‌ی دوم فستیوال پوستر بین‌امللی شومون در سال ۱۹۹۹ برای پوستر Ircam-EIC دریافت کرد.  (Michal Batory)او با پوسترهایی ظاهرا ساده‌، درهایی را برای رهگذران  به تأترها و رویدادهای فرهنگی می‌گشاید. تصاویری که وی خلق می‌کند به منظور تحریک توجه بیشتر و برای ایجاد یک مکالمه بین طراح گرافیک و مخاطبانش، هرگز مستقیماً پیام را منتقل نمی‌کنند. مایکل باتوری، مخاطب را به کشف رمز تصاویر فرامی‌خواند و این کار را از طریق بازی با احساسات، دوگانگی، شوخی و عطوفت انجام می‌دهد. شیوه‌ی کار باتوری طوری است که نگاه‌ها را خیره می‌سازد. خیلی به ندرت موضوع پوستر انتزاعی می‌شود، و این برخاسته از تلاش وی برای همکاری با سفارش مشتری است. مایکل به جای اینکه برای یافتن پاسخ تلاش کند، سؤالی را مطرح می‌کند. او نشانه‌ها و معانی را از تقریباً هیچ خلق می‌کند، فرم‌ها و شکل‌هایی را در جایی می‌بیند که هیچ کس نمی‌بیند. شاید درک تصویری کارهای وی چند دقیقه به طول بی‌انجامد، ولی حاصل یک فرایند طولانی است. هر تصویر، یک مفهوم و دلالت شخصی را در بر دارد. هدف آن بسیار دقیق وحساس است و این به دلیل ارتباط روحی قدرتمندی است که به تصاویر خلاقانه تبدیل می‌شود. تعدادی از کارهای این طراح گرافیک لهستانی الاصل را در این گالری مشاهده می‌کنید.
مصاحبه با جان مائدا (John Maeda)ترجمه: رعنا رسول زاده maeda-thumb.jpgطراح گرافیک جان مائدا، بیشتر به عنوان یک هنرمند، معلم و تئوری‌پرداز چندرسانه‌ای معروف است. وی به عنوان پروفسوری که مدت‌ها در آزمایشگاه رسانه‌ی ام آی تی (MIT) کارکرده‌است، به شدت به ابداع زبان، گرامر و تکنولوژی تعاملات دیجیتالی کمک کرده است. کارهای او در نمایشگاه‌های انفرادی در انستیتوهای معتبری چون بنیاد کارتیر فرانسه (Cartire) به نمایش گذاشته شده‌اند. او به عنوان بخشی از مسؤولیت حرفه‌ای‌اش، تعداد دانشجویان زیادی را تربیت کرده است که خود آنها اکنون افراد سرشناسی در این رشته شده‌اند.
علی حقیقی
برنامه‌ی کورل‌دراو آخرین برنامه‌ از سه برنامه‌ی طراحی گرافیک بر پایه‌ی وکتور است که با فرمت آن آشنا می‌شویم. این برنامه نیز مانند ایلاستریتور امکانات متنوعی برای کار با عناصر پیکسلی دارد. اولین نسخه‌ی این نرم‌افزار

Part7-01.jpg

 

 

 

بیشتر ببینید