ارسال شده از roshd.ir

10

در دنیای ریاضیات مساله‌هایی وجود دارند که حل نشده‌اند. بعضی از این مساله‌ها آنقدر پیچیده‌اند که حتی فهمیدن آن‌ها نیاز به زمان و انرژی زیادی دارد. ولی برخی دیگر از این مساله‌ها بسیار ساده بوده و پیشنیاز چندانی ندارند. حدس کولاتز در عین سادگی از سخت‌ترین مسائل حل نشده ریاضی به حساب می‌آید. توجه کنید که برای بیان این حدس به چیزی غیر از چهار عمل اصلی (جمع، تفریق، ضرب و تقسیم) نیاز نداریم.

جیمز مینارد (James Maynard)، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه مونترئال (University of Montreal) نشان داده است که بینهایت زوج عدد اول وجود دارد که تفاضل آنها کمتر از ۶۰۰ است. این بهترین نتیجه پس از نتیجه‌ی مهمی‌ است که ییتانگ ژانگ (Yitang Zhang) از دانشگاه نیوهمپشایر چندی پیش به‌دست آورد. ژانگ توانست اثبات کند بینهایت زوج عدد اول وجود دارند که فاصله‌ای کمتر از ۷۰ میلیون دارد. اثبات ژانگ از آن جهت مهم و تاریخی است که اولین بار است که صورت ساده‌ای از مساله‌ی اعداد اول دوقلو حل شد. مساله‌ی اعداد اول دوقلو از معروف‌ترین مساله‌ی حل‌نشده‌ی ریاضیات است که می‌گوید بینهایت زوج عدد اول دوقلو وجود دارد. به دو عدد اول مانند ۳ و ۵ که فاصله‌ای برابر ۲ دارند اعداد اول دوقلو گویند. مقاله‌ی مینارد را در آدرس زیر می‌توانید بیابید: http://arxiv.org/abs/1311.4600

«في» (...Φ=1/1618033988749895) عددي گنگ (Irrational) مانند:‌ عدد «پي» (...3.14159269) است و داراي ويژگي‌هاي رياضي غيرمعمول است ولي برخلاف عدد «پي» كه قابل بيان با يك رابطه‌ي جبري نيست - با رابطه‌‌ي جبري از درجه‌ي دو قابل بيان است:

 

 

بیشتر ببینید